Elkészítési idő | Nehézségi szint | Adag: |
30 perc | egyszerű | 4 |
vegán, gluténmentes
Összetevők
- 2 kocka (36Og) tofu
- 45Og fagyasztott zöldborsó + egy kevés a főzőlevéből
- 2 ek olíva/ kendermag olaj
- só, bors, szójaszósz, fokhagyma
- 800g (kb 1 szelet 200-250g) káposzta
Tápanyag 1 adagban:
- 356kcal
- 20,7g szénhidrát
- 22,6g fehérje
- 16,7g zsír

Elkészítés menete:
- A káposztát 5-6 centis szeletekre vágjuk 4-5 db steak lesz belőle, majd lekenjünk a szeleteket olíva/ kender olajjal, sózzuk, borsozzuk és 2OO fokos sütőben 3O percig sütjük.
- A borsót forró vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd bot mixerrel vagy turmix gépben krémesre turmixoljuk fokhagymával, sóval.
- A tofut vékony szeletekre vágjuk és 1 tk kókuszzsíron mindkét oldalát odapirítjuk, majd felöntjük egy kevés szójaszósszal és hagyjuk hogy körbe ölelje a tofu szeleteket mint egy máz.
- Kiadagoljuk 4 részre.