Elkészítési idő | Nehézségi szint | Adag: |
30 perc | egyszerű | 4 |
gluténmentes
Összetevők
- 6OOg rák
- 45Og fagyasztott zöldborsó + egy kevés a főzőlevéből
- 2 ek olíva/ kendermag olaj
- só, bors, szójaszósz, fokhagyma
- 800g (kb 1 szelet 200-250g) káposzta
Tápanyag 1 adagban:
- 338kcal
- 32,2 g fehérje
- 20,3g szénhidrát
- 10,5g zsír

Elkészítés menete:
- A káposztát 5-6 centis szeletekre vágjuk 4-5 db steak lesz belőle, majd lekenjünk a szeleteket olíva/ kender olajjal, sózzuk, borsozzuk és 2OO fokos sütőben 3O percig sütjük.
- A borsót forró vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd bot mixerrel vagy turmix gépben krémesre turmixoljuk fokhagymával, sóval.
- A rákot elkészítjük és 1 tk kókuszzsíron mindkét oldalát odapirítjuk, dobhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés szójaszósszal és hagyjuk hogy körbe ölelje a rákocskákat mint egy máz.
- Kiadagoljuk 4 részre.