Káposzta steak zöldborsó pürével rákkal

Elkészítési időNehézségi szintAdag:
30 percegyszerű 4

gluténmentes

Összetevők

  • 6OOg rák
  • 45Og fagyasztott zöldborsó + egy kevés a főzőlevéből
  • 2 ek olíva/ kendermag olaj
  • só, bors, szójaszósz, fokhagyma
  • 800g (kb 1 szelet 200-250g) káposzta 

Tápanyag 1 adagban:

  • 338kcal
  • 32,2 g fehérje 
  • 20,3g szénhidrát 
  • 10,5g zsír 

Elkészítés menete:

  1. A káposztát 5-6 centis szeletekre vágjuk 4-5 db steak lesz belőle, majd lekenjünk a szeleteket olíva/ kender olajjal, sózzuk, borsozzuk és 2OO fokos sütőben 3O percig sütjük.
  2. A borsót forró vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd bot mixerrel vagy turmix gépben krémesre turmixoljuk fokhagymával, sóval.
  3. A rákot elkészítjük és 1 tk kókuszzsíron mindkét oldalát odapirítjuk, dobhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés szójaszósszal és hagyjuk hogy körbe ölelje a rákocskákat mint egy máz.
  4. Kiadagoljuk 4 részre.

Navigáció

Hasonló receptek:

IMG_6379

Húsgolyó alaprecept

Tápanyag 1 adagban: 126 kcal  7g zsír 21g fehérje 3,5g szénhidrát
IMG_7079

Cukkinis sajtos-sonkás szendvics

Tápanyag: 384kcal Fehérje: 44g Zsír: 13g Szénhidrát: 17g
IMG_7077

Padlizsános sonkás zöldségszendvics

Tápanyag: 397kcal Fehérje: 38 g Zsír: 13 g Szénhidrát: 31 g

Legfrissebbek

IMG_7079

Cukkinis sajtos-sonkás szendvics

IMG_7077

Padlizsános sonkás zöldségszendvics

Kategóriák

Scroll to Top
Rubint Rella
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.