Húsgolyó alaprecept

Elkészítési időNehézségi szintAdag:
35 percegyszerű 5 adag

Összetevők

  • 500 g darált pulyka- vagy Fitness marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • Só, bors, ízlés szerint fűszerek (pl. pirospaprika, oregánó)
  • 1 db répa
  • 1 db lilahagyma

Tápanyag 1 adagban:

  • 126 kcal 
  • 7g zsír
  • 21g fehérje
  • 3,5g szénhidrát

Elkészítés menete:

  1. A zöldségeket (répát, lilahagymát, fokhagymát) megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy aprítjuk.
  2. A darált pulykahúst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket.
  3. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd kis, diónyi golyókat formázunk belőle (kb. 20 db).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-on kb. 25–30 percig sütjük 
  5. 1 adag 4db golyó

Navigáció

Hasonló receptek:

IMG_7079

Cukkinis sajtos-sonkás szendvics

Tápanyag: 384kcal Fehérje: 44g Zsír: 13g Szénhidrát: 17g
IMG_7077

Padlizsános sonkás zöldségszendvics

Tápanyag: 397kcal Fehérje: 38 g Zsír: 13 g Szénhidrát: 31 g
default

Füstölt lacazos nori wrap avokádóval és zöldségekkel

Tápanyag: 323kcal Fehérje: 33 g Zsír: 19 g Szénhidrát: 8 g

Legfrissebbek

IMG_7079

Cukkinis sajtos-sonkás szendvics

IMG_7077

Padlizsános sonkás zöldségszendvics

Kategóriák

Scroll to Top
Rubint Rella
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.